Instituut Westvoorne is nu Winford Rotterdam

Winford Rotterdam ging in 1988 van start onder de naam: “Instituut Westvoorne” genaamd. De eerste particuliere school in de regio Rotterdam-Rijnmond. In het chique 17de-eeuwse gemeentehuis van Nieuwenhoorn bood de school intensief staatsexamenonderwijs aan. Door de hoge slagingspercentages groeide de school uit tot een begrip in de weide omtrek; leerlingen legde grote afstanden af om deze laatste kans op een diploma te grijpen. Tevens was ons Instituut de eerste Winford school die particulier basisonderwijs verzorgde.

In 2007 gingen Instituut Westvoorne, Instituut Vrijbergen en Stebo samen verder onder de naam Winford, en groeide het uit tot een volwaardige school met klassen van de brugklas tot het eindexamen en een eigen eindexamenlicentie. Vanwege demografische verschuivingen verhuisde de locatie in 2013 naar Rotterdam, en sinds die tijd draagt het de naam “Winford Rotterdam”. De school is gevestigd in een praktisch en haast traditioneel schoolgebouw in Kralingen, met grote, lichte lokalen en een ruim schoolplein.

Winford Rotterdam heeft een enthousiast team dat bovenop de leerlingen zit; zo weten ouders, leerlingen en docenten altijd precies wat de stand van zaken is. Hard werken en je verplichtingen na komen is daarbij het motto. En dat zorgt er misschien wel voor dat Winford Rotterdam een van de snelst groeiende scholen van Winford is.